חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פלדטראק סוכנויות בע"מ נ' בן רפאל

תאריך פרסום : 19/05/2011 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
183682-08
19/05/2011
בפני השופט:
מרדכי בן-חיים

- נגד -
התובע:
פלדטראק סוכנויות בע"מ
הנתבע:
משה בן רפאל

החלטה

1.בפני בקשת המבקשת לביטול פס"ד שניתן ביום 30.1.11, לפיו באי התייצבות שני הצדדים לדיון, נמחקת התובענה.

2.המבקשת מצרפת תצהיר מטעם באת כוחה, עו"ד נגה בשן ענבר, ממנו עולה כי מאחר ולא יכלה להתייצב למועד הדיון האמור, הוסכם בינה לבין עו"ד רונן בצלאל, ב"כ המשיב, כי האחרון ישלח את מרשו לדיון על מנת ליתן הודעה מתאימה ואף להודיע כי אין בידיו לשאת בתשלום שכ"ט המומחה, שכן אף בידי עו"ד בצלאל לא היה סיפק להתייצב למועד הדיון האמור, וכי חרף האמור, התברר לה כי ניתן פסה"ד נשוא בקשה זו.

3.המשיב עצמו הגיב לבקשה בתצהיר מטעמו, לפיו הוא עותר לדחות הבקשה מן הטעם כי אין עליו חובה לדאוג לאינטרסים של המבקשת, הגם שהתייצב לדיון האמור אך באיחור, והכל בשל ייצוג לקוי שקיבל מעו"ד בצלאל. המשיב טוען כי עשה כל שביכולתו כדי לקיים את החלטת בית המשפט, בעוד המבקשת הפגינה זלזול כשבחרה להסתמך עליו חלף שליחת נציג מטעמה לדיון, ולפיכך ומשלא פירטה אודות סיכויי תביעתה, הרי שדין בקשתה להדחות.

4.בהתאם להחלטתי, צרף עו"ד בצלאל את עמדתו לעניין טענות הצדדים, ובתגובה מטעמו דחה את טענות שני הצדדים כלפיו בהכחשה גורפת וכללית, מבלי להתייחס כלל לטענות לגופן. לתגובתו לא צורף תצהיר.

5.ברי כי מדובר במקרה של אי הבנה, לכל הפחות בין ב"כ המבקשת למשיב עצמו. מקובלת עלי טענת המבקשת לפיה תיאמה עם עו"ד בצלאל את הגעתו של המשיב לדיון על מנת למסור הודעה אודות דחיית מועדו לבית המשפט. הגם שניתן היה לפעול אחרת בנסיבות העניין, קיים נוהג בין עורכי דין לפיו הם מסכימים ביניהם להעביר מסר לבית המשפט באמצעות אחד מהם בלבד, ובמקרה זה, וחרף הכחשתו של עו"ד בצלאל, מקובלת עלי טענת המבקשת כי הבטיח לבאת כוחה לשלוח את מרשו לשם כך. ראשית, כאמור, הכחשתו של עו"ד בצלאל אל נתמכה בתצהיר, ושנית, אכן הופיע בפני המשיב עצמו, הגם שבאיחור.

6.בנסיבות העניין, ולאור ההלכות המעדיפות את זכות הגישה לערכאות ובירור התובענה לגופה על פני תוצאה טכנית דיונית (השוו: ע"א 693/83 שמשון שמש נ' רשם המקרקעין תל אביב יפו, פ"ד מ(2) 668, ע"א 5634/05 צוקית הכרמל פרויקטים בע"מ ואח' נ' מיכה צח חברה לקבלנות כלכלית בע"מ ואח', תק-על 2007(2) 2725), אינני רואה לנכון לאפשר למשיב 'לזכות מן ההפקר' רק בשל שרשרת טעויות שנסיבותיה פעלו לטובתו.

7.ביטול החלטה שניתנה במעמד צד אחד, או במקרה שבפני בהעדר הצדדים, אפשרית בשני מקרים: ביטול מחמת פגם שנפל בהליך מתן ההחלטה, למשל כשהיעדרותו של צד מדיון בו ניתנה ההחלטה נבעה מאי המצאת הזימון לידיו כדין, אזי על בית המשפט לבטל את ההחלטה מחובת צדק; וביטול שנתון לשיקול דעת בית המשפט, אזי ילקחו בחשבון הן הסיבה להיעדרות מהדיון או לאי הגשת כתב הגנה (לפי העניין), והן סיכויי ההליך אם תבוטל ההחלטה שניתנה במעמד צד אחד (השוו: רע"א 7034/00 ציון צדקה נ' זאב וייל, תק-על 2001(3), 369).

8.במקרה דנן לא נפל כל פגם בהליך ולא קמה חובת הביטול מן הצדק, ולפיכך מדובר בביטול הנתון לשיקול דעת בית המשפט, ומשקיבלתי את טענת המבקשת באשר להיעדרותה מן הדיון, נותר לדון בסיכויי ההליך: המבקשת טוענת כי התייצבותה לדיון היתה יכולה להביא לקבלת התביעה במלואה, לאור הודעת עו"ד בצלאל באשר לעמדת המשיב לפיה אין בידיו כדי לשאת בשכ"ט המומחה. המשיב בתגובתו מכחיש את הדבר, ובהקשר זה עדיפים עלי דברי המשיב על פני דברים שלכאורה נאמרו על ידי בא כוחו, גם אם אלו אמנם נאמרו. אולם מאחר וסיכויי ההליך תלויים ברובם בהכרעת המומחה (גרפולוג שמונה על מנת להכריע בשאלה האם החתימה נשוא השטר הינה חתימת המשיב אם לאו), הרי שנכון לעכשיו, לא ניתן לומר כי ידו של צד כלשהו על העליונה, ולפיכך נחה דעתי כי דין הבקשה להתקבל.

9.בטרם אקבע מועד דיון נוסף, על הצדדים להגיש הודעותיהם בנוגע לקיום החלטתי באשר לתשלום שכ"ט המומחה. תז"פ ליום 1.6.11, לבדיקת סטטוס התיק וקביעתו בהתאם.

ניתנה היום, ט"ו אייר תשע"א, 19 מאי 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ